Toen ik vele jaren terug  'per toeval' in aanraking kwam met Encaustic Art, was ik meteen verkocht. De intense kleuren en vormen vond ik zo bijzonder en ik ervaarde hoe het schilderen me rust en ontspanning bracht.

Dit deel ik graag met anderen via workshops.

Wasschilderen of Encaustic Art is een eenvoudige en eeuwenoude schildertechniek. Deze schildertechniek werd begin de jaren '90 gemoderniseerd en in plaats van penselen te gebruiken, ga je schilderen met een speciaal strijkijzertje.

Wasschilderen is een fantastische creatieve uitlaatkep voor jong en oud. Door de gesmolten was aan te brengen op de warme zool van het schilderijzertje op een papieren ondergrond, ontstaan unieke vormen en kleuren. Vaak is men verbaasd van wat men reeds realiseert in een eerste workshop. Jouw eigen unieke creaties vertellen heel wat over jezelf en wat er in jouw leefwereld leeft. Jouw intuïtie communiceert als het ware met jou via jouw eigen gecreëerde werken.  Soms ervaar je een nieuw inzicht of ontvang je een boodschap. Maar dat hoeft niet, je kan ook gewoon genieten van het creatieve aspect van het wasschilderen.

Mensen die spiritueel actief bezig zijn kunnen deze techniek aanvullend gebruiken in hun praktijk om bvb een reading te geven op basis van een op maat gemaakte wasschilderij. Soms kan je engelen en gidsen waarnemen die een boodschap of informatie overbrengen op die manier. 

 

Tijdens de workshop:

*Ik leer jou de basistechniek aan zodat je zelf op ontdekking kan met de gekleurde wasblokjes en het schilderijzertje.  

*Je maakt ongeveer 4 à 5 werkjes. Voor wie het wenst zal ik deze namiddag een korte reading geven op 1 werkje. 

*Dit is een superontspannende tijd-voor-jezelf-workshop!

*Je hoeft geen creatief talent te zijn. Ook als dit jouw eerste creatieve ervaring zou zijn, zal je een leuke namiddag beleven.

Voor meer info data en locatie: zie Workshops